Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hinták

A hintázásnak igen fontos szerepe van már csecsemő korban is.
Nagyon kicsi korban azért jó, mert a hintázó mozgás az anyaméhet idézi fel a baba számára ézért megynyugtatja őt.
Később az egyensúlyérzék és a beszéd fejlődésében van szerepe. A hintázás nemcsak jó móka, hanem hozzájárul a megfelelő mozgásfejlődéshez is: a baba kevesebbet fog elesni, könyebben megtanul majd kapaszkodás nélkül járni, gyorsabban és biztonságosabban zajlik le a járástanulás folyamata.

Ráadásul hintázás közben minden érzékszerv egyszerre dolgozik, ezáltal erősődik a jobb és bal agyfélteke közötti kapcsolat, azaz nem csak kreatívabb lesz a gyermek hanem könyebben tanul majd meg írni és olvasni.

Továbbá oldja a feszültséget és a szorongást is a kicsikben.

Szemelőtt tartva a babák és a családok igényeit több hintafajtát találhatunk a Fisher Price Baby Gear termékek között.
 

baby_zoo_nagyhinta.jpgA legnagyobbak az állványos hinták, melyekre általánosan jellemző, hogy tudják a hinta és bölcső mozgást is: vagyis jobbra-balra és előre-hátra is lehet hintáztani bennük a babákat. Ezt a hinta ülésének 90 fokkal történő elfordításával érhetjük el.  A termékcsaládra jellemző vidám figurák lógnak a hinta forgóján és díszítik a termékek huzatait.  A termékcsaládra jellemző dallamok és hangok szórakoztatják a kicsit. Üllésük két pozicióba dönthető vagyis pihenésre és aktív időszakra is használható. Hangerőszabályozóval ellátottak. kb: 1-1,5 éves korig használhatóak. Ajánlott koraszülött babák részére is, ahol lényeges, hogy a kicsi az anyaméhhez hasonlatos mozgáskörnyezetben érezze magát, illetve olyan babáknál is nagy segítség ahol a baba nehezen alszik el. (kapható termékfajták: esőerdő, akváriumos, csodavilág, baby-zoo)
Fisher-Price nagyhinták megtekinthetőek ide kattintva:

 

3az1madarkas.jpg

 3:1-ben hinták: szintén magasabb állvánnyal rendelkező termékek, melyek 3 funkcióval rendelkeznek, így akár 3,5-4 éves korig elkísérik a gyermeket. A három funkció: pihenőszék, hinta és hintaszék. Pihenőszék funkcióban az ülést leemeljük az állványról és a földre téve lábával kitámaszthatjuk. A pihenőszék újszülött kortól hsználható, rezgő funkcióval nem rendelkezik. Az állványra feltéve több sebbeségi fokozatban hintáztatja a babát és terméktipusonként több dallamot is játszik. A hinta funkciót 2-3 hónapos kortól lehet használni, mivel az ülés nem dönthető. Az állványról levéve és nem kitámasztva a lábát hintaszékként funkciónál 18-20 kg-ig terhelhető.

Fisher-Price 3:1 hinták megtekinthetők ide kattintva:

 

 

csodavilaghinta20103.jpg

 A hinta és pihenőszék kombinációja a Fisher-Price termékek legújabb genrációs hintája. Méretében és funkciójában is több igényt kielégít. Az ülés egyetlen mozdulattal fixálható, így a pihenőszékeknél legkedveltebb funkció a rezgés máris aktiválható. Ha pedig feloldjuk a kitámasztást több sebességben hintázhat a baba és ehhez még zenét is hallgathat. Öt pontos biztonsági övvel rendelkeznek. (kapható termékfajták: csodavilág, akvárium, baby zoo)

Fisher-Price hinta és pihenőszékek megtekinthetőek ide kattintva:

 

esoerdoshinta.jpgHordozható hinták: Két legnagyobb előnyük, hogy viszonylag kis helyen elférnek illetve összecsukhatóak ezáltal ideálisak utazáshoz is. Ezt a típusú hintát 2-3 hónapos kortól ajánlják mivel az ülése nem dönthető viszont ezen időszak után az aktív játékos fejlesztés egyik legnagyszerűbb eszköze. Típustól függően több sebességi fokozattal és dallammal rendelkeznek. Van olyan hordozható hinta ami rendelkezik játszóívvel és kis játékokkal is. Hárompontos biztonsági övvel rendelkeznek. (kapható termékfajták: esőerdős, első barátok)
Fisher-Price hordozható hinták megtekinthetőek ide kattintva:

 

Menüpontok