Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fisher Price Történelem

A Fisher-Price-t Herman Fisher, Irving Price és Helen Schelle alapította a New York állambeli East Aurorában, ami ma is a cég központja. A cég első termékei fából készült húzogatós játékok voltak. Majd az ötvenes évek elején áttértek a műanyagra, ami a játéktervezésben és a színek terén nagyobb változatosságot biztosított.

imageA csoda a Fisher-Price Játékok laboratóriumában kezdődik, ahol nevelési szakemberek több mint 4000 gyermeket figyelnek meg évente, míg azok a termékfejlesztés különböző stádiumaiban levő játékokkal játszanak. Szakértőik 1500 helyi édesanyával beszélnek, a Mom Talks, a Mom Panels és az In-Home Testing-en keresztül. De East Aurórán kívül is, a kutatók anyukák és nagyszülők ezreivel veszik fel a kapcsolatot szerte a világon. A gyerekektől és a szülőktől való visszajelzés a játékfejlesztés alapja.

Mielőtt az ötletből megszületik a végső termék, a legszigorúbb tesztelésen megy keresztül. Például, bármilyen játékon egy rugót egy motorikus ujj segítségével 10 000-szer hoznak működésbe, így bizonyosodnak meg arról, hogy a játék kibírja a folyamatos használatot. A kisebb kerekes játékok (mint a húzogatós játékok) több tucat kilométert tesznek meg a futószalagon, hogy még a legaktívabb óvodással is lépést tudjanak tartani. Évente 6 500 új - külsős feltaláló és saját tervezőink által előterjesztett - elképzelésből kevesebb, mint 200 termék valósul meg.